Een fietsenmaker vinden

 

osm 1  
Klik op het Engelse drop-icoontje
om van kaartsoort te wisselen.

 
osm 2  

Kies fietskaart.

 
osm 3  
Als je voldoende inzoomt zie je de
fietsenzaken (indien voorhanden).

 

Beschik je onderweg over internet, kijk dan op www.openstreetmap.org. Geef in het zoekveld zonodig de plaats op waar je bent. Klik op het vierde icoontje rechtsboven (het icoontje dat op een Engels dropje lijkt) om de kaartlaag Fietskaart te kiezen. In die kaartlaag worden fietsenzaken getoond. Daarvoor moet je wel genoeg inzoomen, meestal totdat bij het maatbalkje linksonder in de kaart 500 m staat, maar soms nog verder.

Open Streetmap wordt gemaakt mbv de waarnemingen van talloze vrijwilligers. Daardoor zie je in de laag Fietskaart fietspaden, fietsroutes, fietsenmakers en andere zaken die voor fietsers van belang zijn. In Noord- en Midden-Europa zijn de vrijwilligers talrijker of actiever dan in Zuid-Europa, waardoor de kaarten daar vaak minder details tonen.

Natuurlijk kun je ook in Google Maps de zoekterm 'fietsenzaak' of 'fietsenmaker' opgeven, gevolgd door de plaats waar je bent. In Nederland werkt dat net zo goed als OpenStreetMap, maar in het buitenland weet Google duidelijk minder fietsenzaken dan OpenStreetMap. Bovendien komt Google dan vaak met bedrijven aanzetten die niets met fietsen te maken hebben.

Beschik je onderweg niet over internet dan kun je misschien je gastheer of gastvrouw of passerende fietsers die in de omgeving wonen vragen of ze een fietsenmaker weten.

Zoek je het juiste woord in een andere taal voor een of ander fietsonderdeel, raadpleeg dan deze pdf met fietstermen in alle talen van de EU.